I CONCURS DE CITRICS DE PALMERA

Foto I CONCURS DE CITRICS DE PALMERA

El passat dimecres, 28, va tindre la primera edició del Concurs Gastronòmic de Cítrics de Palmera, anomenat Al Plat i a la Taula. Esta primera edició, amb un total de 16 participants, ha complit les expectatives marcades per l'Ajuntament. L'objectiu d’este concurs, dirigit a professionals del món de la cuina, és fomentar la utilització d'un dels productes que millor representa el territori valencià, els cítrics. A més, Palmera és la seu de la Fundació Todoli Citrus, un espai que acarona al voltant de 400 varietats de cítrics, considerada com un dels tresors agrícoles més apreciats en la comarca de la Safor.

Els restaurants participants havien de presentar dos tipus de plats: un plat principal i un postres. Finalment, el restaurant Aticcook de Dénia ha estat el guanyador del plat principal, amb un "Carpaccio de dentón curado y cítricos nixtamalizados", amb un premi de 1000 €. El segon classificat ha estat el Restaurant Samaruc de Dénia i tercer va ser el restaurant La Taska de Vilallonga.  

La professionalitat dels plats presentats va donar peu a que el jurat seleccionara dos plats com a guanyadors en el premi del postres. Per este motiu els premi va estar compartit entre dos restaurants, amb 500 € de premi per a cada restaurant, el Chez Mamie de Gandia, amb el plat "Panacotta de fulles de begamota, yuzu, albedo de ma de buda i merengue de llima cremada", i el Peix i Brases de Dénia amb el plat "Corona de cítrics, gelat de mandarina i aiguardent de cava". En segona posició, respecte els plats de postres, va quedar el restaurant Saborearte de Gandia i en tercer lloc Picanterra de Cullera.

El jurat va estar composat per: Vicente Todolí, president de la Fundació Todolí Citrus; Manuel Alonso, de Casa Manolo; Mª José San Román, del restaurant Monastrell; Javier Andrés, director gastronòmic de La Sucursal; i Toni Padial, del del restaurant Ricard Camarena.

Este concurs ha estat possible gràcies a la col·laboració del Patronat Provincial de Turisme de València, Del Tros al Plat, Caixa Popular, Grup GloriaMar, Destil·leries Ferri, Inhoga i Fundació Todolí Citrus.

D’altra banda, els dies 1 i 2 se celebrarà Arrela't a Palmera, un projecte de l'Ajuntament basat en la sobirania alimentària, els productes de la terra, artesanals i de km zero.

**images**

Comparte la noticia